Alibi

Ahmed Akkabi kan liegen op bestelling

NPO 3 - zaterdag 30 mei om 00:25

© https://images.pathe-thuis.nl
Youssef is een geboren leugenaar. En het lukt hem nog ook om daar zijn werk van te maken: hij gaat aan de slag bij een bureau dat alibi's op maat verkoopt.

Als je iets goed kan, is het fijn als je daar je beroep van kunt maken. Voor Youssef (Ahmed Akkabi) is dat ingewikkeld: zijn grote talent voor liegen en bedriegen is op de arbeidsmarkt niet bepaald populair. Behalve dan bij Rick (Frederik Brom).

Alibi

Rick runt namelijk een alibibureau; een bedrijfje dat mensen die dat nodig hebben tegen een betaling een waterdicht alibi verschaft. Dat betekent dat Youssef dus veel overspelige mannen uit de wind moet houden door hun vrouwen te vertellen dat ze – bijvoorbeeld – naar een congres in het buitenland moeten.

Met alleen een leugentje over een congres in het buitenland is Youssef er nog lang niet. Hij moet in Alibi ook reisdocumenten vervalsen, hotelboekingen fiksen en meer van dat.

Alleen maar om te zorgen dat de leugen zo overtuigend mogelijk is. Dat gaat hem goed af, maar het wordt lastig als Youssef verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan).

Youssef heeft de neiging om zijn talent in te zetten om haar het hof te maken. Of dat een goed idee is? Andrea heeft een broertje dood aan liegen.

Lange Frans en Baas B

Rond de release van Alibi moest regisseur Johan Nijenhuis nog even een klein brandje blussen. Rappers Lange Frans & Baas B, die een van de titelsongs voor de film zouden maken, trokken zich terug.

Een van de titelsongs ja, die andere kwam van The Partysquad. Lange Frans en Baas B eisten dat hun titelsong als enige als singletje uit zo komen.

Johan Nijenhuis weigerde, waarop het Diemense rapduo hun nummer terugtrok. Lange Frans is nog wel in een bijrolletje te zien: hij speelt vreemdganger Bert.

Meer over