Alice in Wonderland

Johnny Depp als de Mad Hatter in Wonderland

NET 5 - donderdag 17 maart om 20:30

Lewis Carrolls legendarische Alice in Wonderland is al heel wat keren verfilmd. Toch besloot Edward Scissorhands-regisseur Tim Burton in 2010 ook nog een poging te wagen.

Gelukkig maar, want Burtons versie van Alice in Wonderland mag er wezen. Hij heeft een goed stel acteurs bij elkaar verzameld en alles ziet er – op z'n Tim Burtons – fantastisch uit.

Alice in Wonderland

Tijdens een tuinfeestje dwaalt de inmiddels negentienjarige Alice (Mia Wasikowska) even af van het feestgedruis. Zo kan het gebeuren dat ze in het mysterieuze Wonderland belandt.

De bewoners van Wonderland onthalen Alice als een verloren dochter. Ze denken dat zij is voorbestemd om een einde te maken aan het schrikbewind van de gemene Red Queen (Helena Bonham Carter).

Naast Bonham Carter – zijn eigen (inmiddels ex-)vrouw – heeft Burton nog een aantal bekende gezichten gecast in Alice in Wonderland. Anne Hathaway speelt de White Queen. Stephen Fry en Alan Rickman zijn de stemmen van de Cheshire Cat en de Blue Caterpillar.

Maar uiteindelijk steelt één man de show: Johnny Depp is geniaal als de Mad Hatter.

Johnny Depp

Johnny Depp en Tim Burton kennen elkaar goed. Alice in Wonderland is alweer de zevende Tim Burton-film waarin Depp te zien is.

Hun vruchtbare samenwerking begon in 1990 met Edward Scissorhands. Daarna was Johnny Depp nog te zien in Ed WoodSleepy Hollow, Corpse Bride, Charlie and the Chocolate Factory en Sweeney Todd.

In 2012 had Depp ook nog een rol in Dark Shadows. Daarmee komt de teller voor het duo Burton-Depp op acht.

Meer over