Alien: Covenant

Michael Fassbender in de ruimte

Veronica - zaterdag 7 augustus om 20:00

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Kun jij geen genoeg krijgen van de Alien-films? Dan ben je niet de enige. Ook regisseur Ridley Scott houdt wel van een mopje Alien op zijn tijd. Met Alien Covenant slaat hij een brug tussen prequel Prometheus en de allereerste Alien uit 1979.

Het is 2104, een dikke tien jaar na de rampzalig verlopen expeditie naar maan LV-223 in Prometheus. Het ruimteschip Covenant is op weg naar de planeet Origae-6. Het doel van de missie: daar een menselijke kolonie beginnen.

Alien: Covenant

De Covenant zal Origae-6 nooit bereiken. Zeven jaar voordat het schip zijn bestemming bereikt, raakt het schip beschadigd.

Robot Walter (Michael Fassbender), die de boel zolang in de gaten houdt, wekt veertien bemanningsleden uit hun hypersleep.

Tijdens de reparatiewerkzaamheden aan de Covenant ontvangt de crew een bericht van een nabijgelegen planeet. Bijzonder: het bericht is ingesproken door een menselijke stem.

Als de planeet ook nog eens veel mensvriendelijker blijkt dan Origae-6, besluit de crew er in Alien: Covenant een kijkje te gaan nemen. Of dat nou zo'n goed idee is...

Ridley Scott

In 2015 kondigde regisseur Ridley Scott aan dat Alien: Covenant het tweede deel zou worden in een nieuwe Alien-trilogie. Na Prometheus en Alien: Covenant zou Alien: Awakening de trilogie afsluiten.

Omdat recensenten en Alien-fans niet bepaald wild werden van Covenant, schoof productiemaatschappij Disney de productie van Alien: Awakening op de lange baan.

Op het moment is nog niet duidelijk of de film er überhaupt ooit nog gaat komen. En mocht het zover komen, is het nog maar de vraag of Ridley Scott dan op de regisseursstoel plaatsneemt.

Meer over