Alien: Resurrection

Sigourney Weaver weet van geen wijken

SBS 9 - donderdag 25 juni om 20:30

© Polsat/Twentieth Century Fox
Sigourney Weaver blijft maar gaan. Ook in deze vierde Alien-film knalt ze er weer op los.

In 1979 speelde Sigourney Weaver de hoofdrol in sf-klassieker Alien. Achttien jaar later kruipt ze voor de vierde keer in de huid van kickass actieheld Ellen Ripley.

Wil je liever het eerste deel van Alien zien? Dat kan natuurljk op Guidinc.nl

Alien: Resurrection

Tweehonderd jaar geleden heeft Ripley zichzelf opgeofferd om te voorkomen dat de alien in haar lichaam de aarde zou bereiken. Nu gaan wetenschappers haar klonen.

Het leger wil de nieuwe Ripley als een soort superwapen gebruiken. Voor het zover is, moeten de knappe koppen wel het alien-DNA uit Ripleys eigen DNA zien te filteren.

De gekloonde Ripley merkt al vrij snel dat dat niet helemaal gelukt is. Ze is in Alien: Resurrection bovenmenselijk snel en sterk.

Als een stel xenomorphs ontsnapt, moet de nieuwe Ripley kiezen waar haar loyaliteit ligt. Ligt die bij de mensen die haar als wapen willen gebruiken? Of bij de aliens met wie ze haar DNA deelt?

Sigourney Weaver

Aanvankelijk had Sigourney Weaver helemaal geen zin om de rol van Ripley nog een keer te spelen. Ze vond dat haar personage na Alien 3 wel klaar was.

Waarom ze dan uiteindelijk toch in Alien: Resurrection te zien is? Daar is volgens de actrice een simpele reden voor: geld.

In Weavers eigen woorden: "Ze parkeerden eigenlijk gewoon een vrachtwagen vol geld bij me op de stoep. Zeg daar maar eens nee tegen."

Meer over