Aliens

Sigourney Weaver knokt weer met xenomorphs

Vond je Alien al eng? Hou je dan maar vast: in dit vervolg doet regisseur James Cameron er doodleuk een schepje bovenop.

In Alien nam Ellen Ripley (Sigourney Weaver) het aan boord van ruimteschip Nostromo op tegen een angstaanjagende en levensgevaarlijke alien.

Aliens

Uiteindelijk lukte het haar de buitenaardse engerd te verslaan: ze blies het schip op en ontsnapte in de reddingscapsule van de Nostromo.

57 jaar later vindt de crew van een ruimteschip die capsule. Ripley is nog aan boord, in diepe ruimteslaap, dat wel.

Als ze weer bij is, vertelt Ripley over de gruwelen die zich aan boord van de Nostromo hebben afgespeeld. Helaas gelooft niemand haar: ze heeft immers het ruimteschip, en daarmee al het bewijs voor haar verhaal, opgeblazen.

Bovendien is de planeet waar de Nostromo 57 jaar geleden explodeerde inmiddels al lang gekoloniseerd. Als het contact met die kolonie wegvalt, gaan Ripley en haar redders een kijkje nemen op planeet LV-426.

Eenmaal daar aangekomen worden Ripleys ergste nachtmerries waarheid: het contact met de kolonie is verbroken omdat de xenomorphs iedereen daar vermoord hebben. Dat wordt voor Ripley en collega's dus een potje ouderwets knokken.

Of ze dat overleven? Dat zie je in Aliens.

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver nam haar rol als Ellen Ripley heel serieus. Zo gaf ze regisseur James Cameron tips over wat haar personage in bepaalde situaties zou doen.

Cameron luisterde graag naar haar: omdat het zijn eerste Alien-film was en Weavers tweede, kende zij Ripley beter dan hij.

Dat leverde Sigourney Weaver een Oscarnominatie op. Daarmee werd ze de eerste vrouw die voor een rol in een actiefilm genomineerd werd voor de Oscar voor beste actrice.

Meer over:

Reageren