All creatures great and small

Hitserie All creatures great and small begint bij BBC First

BBC First - dinsdag 13 april om 21:00

© https://medien.sky.de/

BBC First start vanavond met All creatures great and small, de hartverwarmende hitserie over een jonge dierenarts op het Engelse platteland. De serie, een remake van de gelijknamige reeks uit 1978, is een hit en krijgt wereldwijd lovende kritieken.

All creatures great and small gaat over James Herriot, een jonge dierenarts die naar het Engelse platteland verhuist om dierenarts te worden. De serie speelt zich af in de jaren ’30 van de vorige eeuw en is gebaseerd op de memoires van de echte James Herriot. In het wonderschone Yorkshire Dales maakt de leerling-dierenarts kennis met zijn eigenzinnige nieuwe dorpsgenoten, zijn strenge baas Siegfried, de mooie boerendochter Helen en natuurlijk een heleboel eigenwijze dieren!

Ronkende reviews voor remake

Voor wie nu denkt: All creatures great and small… dat heb ik toch heel lang geleden al eens gezien? Dat klopt! De serie is een remake van de gelijknamige reeks die in 1978 op tv te zien was. De nieuwe versie is uit 2020 en kreeg in zowel Groot-Brittannië als De Verenigde Staten lovende kritieken. Kijkers en recensenten roemen, naast de getalenteerde cast en de schitterende decors vooral de gemoedelijke en warme sfeer die de serie weer neer te zetten. Een sfeer die in zeker in onzekere tijden als waarin we nu leven meer dan welkom is!

Ook leuk om te weten: de eerste aflevering is geregisseerd door Brian Percival, die ook het prachtige BBC-drama Downton Abbey regisseerde.

BBC First

All creatures great and small is vanaf dinsdag 13 april wekelijks om 21:00 uur te zien bij BBC First

Meer over