All Eyez on Me

Het levensverhaal van de legendarische rapper Tupac Shakur

RTL 7 - maandag 13 september om 20:30

Tupac Shakur was een bijzondere man. Hij was niet alleen rapper, maar ook acteur, dichter en politiek activist. All Eyez on Me vertelt zijn levensverhaal.

Op 13 september 1996 gaat er een schok door muziekwereld: rapper Tupac Shakur is dood. Hij is vermoord.

All Eyez on Me

Shakur wordt op 16 juni 1971 als Lesane Parish Crooks geboren in New York. Zijn ouders zijn politiek actief: ze zijn lid van de Black Panther Party. Een jaar na zijn geboorte krijgt Lesane een nieuwe naam: zijn ouders vernoemen hem naar de Peruaanse revolutionair Túpac Amaru II. Als Tupac vijftien is, verhuist hij met zijn gezin naar Baltimore. Op de middelbare school begint hij zich met rapmuziek bezig te houden. Na zijn verhuizing naar Californië in 1988 begint Tupacs rapcarrière pas echt van de grond te komen. Daarnaast timmert hij aan de weg als acteur. Zijn album 'All Eyez on Me' uit 1996 groeit uit tot een ware hiphopklassieker.

Tupac Shakur

In de film All Eyez on Me volgt regisseur het leven van rapper, acteur, dichter en activist Tupac Shakur (Demetrius Shipp Jr.). Alles komt voorbij: van Tupacs jeugd tot zijn succes als rapper en acteur tot die fatale 13 september 1996. Naast Tupac komen er in de film een hoop andere bekende rappers en zangers voorbij. Van Notorious B.I.G. (Jamal Woolard) en Snoop Dogg (Jarrett Ellis) tot zangeres Faith Evans, Dr. Dre en labelbaas Suge Knight.

Meer over