All Stars

Voetballen met Danny de Munk en Antonie Kamerling in All Stars

NPO 3 - donderdag 17 augustus om 20:20

© Polygram
Met de komedie All Stars weet regisseur Jean van de Velde de zaterdagmiddag van veel amateurvoetballers in een film te vatten.

Genoeg jongetjes dromen van een carrière als profvoetballer. Dat is voor lang niet iedereen weggelegd. Voor iedere Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt zijn er honderden voetballers die nog geen deuk in een pakje boter trappen.

Lees ook: Op deze datum is All Stars & Zonen seizoen 2 te zien 

All Stars

Dat wil niet zeggen dat die vierde- of zelfs vijfderangsvoetballers de voetbalschoenen dan maar aan de wilgen hangen. Integendeel.

Ze blijven voetballen, op regenachtige zaterdag- of zondagmiddagen, op velden waar een koe nog niet wil grazen. Over zulke voetballers gaat All Stars.

De film gaat over de mannen van Swift Boys 8, een team dat al sinds jaar en dag iedere zondag een balletje trapt. En nog steeds kunnen ze er geen hout van.

Uitgerekend in aanloop naar hun vijfhonderdste wedstrijd begint het te rommelen in het team. Niemand heeft zin om de festiviteiten rond dat jubileum te regelen.

Danny de Munk

Bovendien hebben de mannen allemaal zo hun eigen problemen. Aanvoerder Bram (Danny de Munk) worstelt met zijn geaardheid, Hero (Antonie Kamerling) wordt stapelverliefd op Claire (Daphne Deckers) en Mark (Peter Paul Muller) heeft juist weer relatieproblemen.

Ondanks al die problemen is en blijft All Stars een komedie. En wat voor een: de film werd een groot succes in de Nederlandse bioscopen. Bijna driehonderdduizend mensen kochten een kaartje. Daarna kwam er nog een tv-serie, die tussen 1999 en 2001 werd uitgezonden. Ook in het buitenland sloeg All Stars aan. In 2000 verscheen een Belgische remake, in 2003 een Spaanse en in 2005 een Britse.

In 2011 kwamen de mannen van Swift Boys 8 weer bij elkaar voor All Stars 2: Old Stars. In 2020 keerde ze nog een keer terug voor de serie All Stars & zonen. Een tweede seizoen is in aantocht. 

Meer over