Alles op tafel

Linda de Mol en Peter Paul Muller beleven een spannend etentje in Alles op Tafel

NET 5 - donderdag 23 november om 20:30

© Millstreet Films/Martijn van Gelder
De vriendenavond in Alles op Tafel kent geen geheimen: alle telefoons met mails, berichten en oproepen zijn openbaar.

Een groep vrienden komt bijeen voor een uitgebreid diner, waar ze een spel spelen dat de toon van de avond compleet verandert. Alle aanwezigen leggen hun telefoon op tafel en iedereen moet alle berichten, mails en telefoontjes die binnenkomen delen met de groep. Heeft er echt niemand iets te verbergen?

Alles op Tafel

Alles op Tafel is een van de vele remakes van de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti. Het gegeven van de spannende tragikomedie laat zich erg goed vertalen naar verschillende culturen en ook in deze film pakt het scenario fijn uit.

Scenarist Frank Houtappels is net als regisseur Will Koopman en het leeuwendeel van de cast bekend van Gooische Vrouwen. Hij weet de juiste toon te treffen, compleet met leuke Nederlandse toevoegingen en vileine dialogen.

De uitblinker is Ramsey Nasr, die met een schijnbaar gemak alle mogelijke emoties laat zien. Linda de Mol valt opnieuw vooral op als een versie van zichzelf.

Perfetti Sconosciuti

Alles op Tafel was al de achtiende remake van Perfetti Sconosciuti. Ondertussen zijn er al 24 versies van de film gemaakt en er is er nog een in de maak. En dan te bedenken dat het orgineel pas zeven jaar oud is.  Daarmee staat Perfetti Sconosciuti nu al in het Guinness Book of Records als film met de meeste remakes. 

Meer over