Alles over Star Wars

Herinneringen aan lang vervlogen tijden in Alles over Star Wars op RTLZ

RTL Z - vrijdag 2 december om 20:29

© http://www.rtl.nl
Hoofdrolspelers en andere betrokkenen halen in de documentairereeks Alles over Star Wars herinneringen op aan hun werk voor Star Wars. Ditmaal The Return of the Jedi, de laatste film van de eerste trilogie die in de bioscoop te zien was.

Drie filmtrilogieën verzon Star Wars-bedenker George Lucas over een lang vervlogen periode in een melkwegstelsel ver, heel ver weg. RTL Z brengt een zesdelige documentaireserie over deze reeks.

Alles over Star Wars

Deze aflevering biedt een onthullend kijkje achter de schermen bij de opnames van The Return of the Jedi uit 1983, de laatste film van de eerste trilogie die in de bioscoop te zien was. Na de negen films was de koek nog niet op: op streamingdienst Disney+ zijn meerdere series te vinden die zich afspelen in het door Lucas geschapen universum.

Franchise

Opvallend is de trouw van de acteurs aan de franchise. Ook hoofdrolspelers uit de oudste trilogie duiken er geregeld in op. Want hoe lang geleden en hoe ver weg de verhalen zich ook afspelen: Star Wars-acteur ben je voor het leven.

Meer over