Allied

Is Brad Pitt getrouwd met een spion in Allied?

Spike - woensdag 4 mei om 20:30

Spion Brad Pitt en verzetsstrijder Marion Cotillard worden tijdens een missie verliefd op elkaar. Later trouwen ze zelfs. Maar is zij wel wie ze beweert te zijn?

Steven Spielberg zet in 1998 met Saving Private Ryan een nieuwe standaard: vanaf dat moment zijn films over de Tweede Wereldoorlog rauw en realistisch. Ze tonen de gruwelen en de zinloosheid van de oorlog.

Allied

Met Allied grijpt Robert Zemeckis (Forrest Gump) terug op oorlogsfilms uit vroeger jaren, zoals de klassieker Casablanca en Alfred Hitchcocks Notorious.

In Allied krijgt de Canadese spion Max (Brad Pitt) opdracht om in Casablanca een nazikopstuk om te brengen. Dat doet hij samen met de Franse verzetsstrijder Marianne (Marion Cotillard).

Om hun missie te laten slagen, doen ze zich voor als een getrouwd stel. Die rol past hen zo goed, dat ze verliefd worden op elkaar.

Na hun missie verhuizen Max en Marianne naar Londen om samen een leven op te bouwen.

Maar hoe sterk is een relatie die gebouwd is op een leugen? En wat doet Max als hij hoort dat Marianne misschien een dubbelspion is?

Brad Pitt

Brad Pitt maakte Allied in de tijd dat zijn huwelijk met Angelina Jolie niet al te lekker liep. Er gingen geruchten dat de acteur een affaire zou hebben.

Boze tongen beweerden dat Pitt het op de set met Marion Cotillard had aangelegd. Die roddels bleken later niet te kloppen.

Toch was het huwelijk van Brangelina niet meer te redden. Niet veel later vroeg Jolie een scheiding aan.

Meer over