America's Sweethearts

America's Sweethearts brengt het roerige leven van filmsterren in beeld

NET 5 - donderdag 28 maart om 20:30

© Polsat
Soms lijkt de werkelijkheid veel op een filmscript. Dat geldt helemaal voor America’s Sweethearts. Het verhaal gaat over de roerige privélevens van filmsterren. Rond de productie van deze film was het evenmin rustig.

In America’s Sweethearts maken twee met elkaar getrouwde filmsterren samen een film. Tegen de tijd dat de opnamen klaar zijn, liggen ze in scheiding. Sterker nog: ze hebben allebei al een andere lover.

America’s Sweethearts

Gwen (Catherine Zeta-Jones) en Eddie (John Cusack) zijn het populairste filmkoppel van Amerika. Een film waarin de echtelieden samen de hoofdrol spelen is dan ook een geheide kaskraker.

Daarom komt het de producenten van die film niet echt lekker uit dat Gwen en Eddie uit elkaar gaan. Voor de promotie van de film is het feit dat ze elkaars love interest spelen echt een buitenkansje, dus komt die scheiding van America’s Sweethearts bijzonder slecht uit. 

Om het allemaal nog erger te maken hebben Gwen en Eddie allebei al een nieuwe vlam. In Eddies geval is dat best een beetje pijnlijk.

Hij heeft zijn hart verloren aan Gwens assistent: haar zus Kathleen (Julia Roberts). PR-goeroe Lee (Billy Crystal) moet alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat zijn marketingplan niet in het water valt.

Julia Roberts

Een film maken over de problemen bij het maken van een film is misschien wel vragen om problemen. Bij het maken van America’s Sweethearts ging er dan ook het nodige fout.

Eigenlijk zou Robert Downey Jr. de hoofdrol spelen. Omdat hij even de cel in moest, ging dat mooi niet door.

Verder was er een hoop gerommel met producenten- en regisseurswissels. Bovendien wilde Julia Roberts – die eigenlijk Gwen zou spelen – ineens switchen naar Kathleen.

Meer over