American cartel

Van schietpartij tot Mexicaanse maffia in American Cartel

Discovery - zondag 3 april om 22:30

© Discovery Communications
Deze eerste aflevering van de driedelige documentaireserie American Cartel vertelt over de moord op een Amerikaanse agent in november 2003. De zoektocht naar de daders bracht de politie uiteindelijke bij de Mexicaanse drugsmaffia.

American Cartel is een indringende documentaireserie over de moord op een Amerikaanse politieagent en hoe de zoektocht naar de daders uitkwam bij de Mexicaanse drugsmaffia.

American Cartel

Op 15 november 2003 werden twee agenten beschoten op een parkeerterrein in de stad Burbank. Een van hen vond daar de dood. De manier waarop de daders te werk gingen deed de politie vermoeden dat het niet om 'gewone' criminelen ging. Voor de klopjacht die volgde werden kosten noch moeite gespaard: de instanties trommelden veel agenten op en stelden bovendien een speciaal team samen.

Betrokkenen die zich destijds met het onderzoek bezighielden vertellen over deze zoektocht en hoe ze te maken kregen met corruptie, grootschalige drugshandel en straatbendes. Tot aan het drugskartel van El Chapo aan toe.

Meer over