Borat

Sacha Baron Cohen ontdekt Amerika in Borat

Com. Centr. - vrijdag 18 november om 21:02

© http://info.sky.de/
In de komedie Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan speelt Sacha Baron Cohen een Kazachse journalist die naar Amerika komt om een tv-programma te maken.

In zijn thuisland Kazachstan is Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen) een bekende televisiepersoonlijkheid. Hij gaat naar New York om een reportageserie over Amerika en de Amerikanen te maken.

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

De journalist heeft het naar zijn zin in Amerika. Hij ziet mooie dingen en ontmoet fijne mensen, allemaal mooi materiaal voor zijn programma.

Toch verloopt dat in Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan niet helemaal zoals gepland. En dat is allemaal de schuld van Pamela Anderson.

Als Borat haar ziet in een aflevering van Baywatch is hij op slag verliefd. Sterker nog: hij zal niet rusten voor hij haar heeft gevonden, en tot zijn vrouw heeft gemaakt.

Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen en zijn crew filmden grote delen van Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan met verborgen camera's. Veel van de mensen die Borat voor zijn documentaire spreekt hadden geen idee dat ze met een acteur in gesprek waren.

Niet iedereen was daar blij mee. Tijdens de opnames belden meer dan negentig mensen de politie om zich de beklagen over die horkerige Kazachse journalist.

Toen de film verscheen was de Kazachse regering woedend. Later trokken ze bij: dankzij Borat trok het toerisme in het land flink aan.

In 2020 verscheen een vervolg. Ook die film heeft een behoorlijk lange titel: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

Meer over