Young Sheldon

Het zesde seizoen Young Sheldon gaat van start op Comedy Central

Com. Centr. - maandag 23 januari om 20:30

© Robert Voets/ 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

De fans van The Big Bang Theory-spin-off Young Sheldon kunnen opgelucht ademhalen. Comedy Central zendt namelijk vanaf vandaag wekelijks een nieuwe aflevering uit van het zesde seizoen.

Deze zesde reeks van Young Sheldon ging eind september 2022 pas van start in Amerika, dus lang hoeven de Nederlandse kijkers geen geduld te hebben.

Young Sheldon

Young Sheldon is een spin-off van de populaire reeks The Big Bang Theory en draait volledig om de jonge jaren van Sheldon Cooper. En dat is niet eens zo gek, want deze bijdehante, kleine versie van de nerd (toen nog gespeeld door Jim Parsons) is behoorlijk onuitstaanbaar. Niet alleen voor zijn iets minder slimme ouders, zusje en broertje, maar ook op de middelbare school waar hij als 9-jarig wonderkind met een strikje iedereen terecht wijst.

Zesde seizoen

In dit zesde seizoen is hij echter geen negen meer. Hij is uitgegroeid tot een puber van (bijna) dertien die alweer begint aan zijn tweede jaar op de universiteit. De vraag is echter wel of hij aan studeren toekomt, want ook in deze reeks krijgen de karakters weer heel wat bijzonder, hilarische en soms emotionele momenten voor hun kiezen.  

In deze seizoenspremière is dat direct te merken. Zo krijgt George in deze eerste aflevering zijn zoon en schoonmoeder uit de gevangenis. Elders in de aflevering staat Sheldon (Ian Armitage) eindelijk oog in oog met Mandy (Emily Osment) terwijl Mary (Zoey Perry) terugkeert naar de kerk. Of die laatste daar verstandig aandoet, is de vraag. Ze voelt zich als een ongenodigde gast op een feestje, zo verklapt de synopsis alvast.

Het zesde seizoen Young Sheldon gaat vanavond om 20:30 uur van start op Comedy Central. Vanaf dan is er wekelijks een nieuwe aflevering te zien.

Meer over