Alex Cross

Tyler Perry laat een andere kant zien in Alex Cross

RTL 7 - dinsdag 31 januari om 22:24

© Dutch Film Works.
Alex Cross heeft al heel wat seriemoordenaars weten op te pakken, maar krijgt in deze gelijknamige film te maken met ‘The Butcher’. Die krijgt het voor elkaar om Cross tot wanhoop te drijven.

Rechercheur annex forensisch psycholoog Alex Cross is goed in zijn werk en heeft al menig seriemoordenaar achter de tralies gekregen. Nu moet hij ‘The Butcher’ zien op te sporen. Deze seriemoordenaar heeft het voorzien op rijke zakenmannen.  

Alex Cross

Niet alleen lijkt deze psychopaat Cross steeds een stap voor te zijn, hij weet Cross ook stap voor stap te breken. Cross lijdt er niet alleen onder tijdens zijn werk, ook zijn gezinsleven krijgt het zwaar te verduren.

Na het succes van de boeken die James Patterson over Alex Cross schreef, kon een filmreeks niet uitblijven. Alex Cross is de derde verfilming uit deze reeks.

De eerste twee waren Along Came a Spider en Kiss the Girls. Inmiddels heeft Patterson al zo’n dertig boeken geschreven rondom dit karakter. 

Tyler Perry

Morgan Freeman speelde met veel succes de rol van Alex Cross in de eerste twee verfilmingen. Toch besloot men Freeman te vervangen door een jongere acteur, aangezien het karakter in de boeken een veertiger is.

Tyler Perry, bij het grote publiek vooral bekend om zijn komische rollen in films die hij zelf regisseert, neemt in Alex Cross de rol van Freeman over. 

Meer over