Amsterdamned

Huub Stapel in de Amsterdamse grachten

RTL 7 - woensdag 27 januari om 20:29

© \\ftp\KinoweltTV\
In de Nederthriller Amsterdamned maakt een seriemoordenaar de Amsterdamse grachten onveilig. Huub Stapel speelt de rechercheur die de griezel in de kraag moet vatten.

Zijn laatste films waren weinig succesvol, maar Dick Maas is een begrip in de Nederlandse filmwereld. Amsterdamned is een van de films waarmee hij zijn naam vestigde.

Amsterdamned

Een seriemoordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Letterlijk.

Alle moorden vinden op of in de buurt van het water plaats. Bij het zoveelste drijvende lijk begint het rechercheur Eric Visser (Huub Stapel) te dagen.

De moordenaar lijkt steeds uit het water op te duiken. Eric denkt de dader bij een van de hoofdstedelijke duikclubs te kunnen vinden.

Bij iedere watersportvereniging waar Eric in Amsterdamned komt, loopt hij de mooie Laura (Monique van de Ven) tegen het lijf. Heeft zij misschien iets met de moorden te maken?

Utrecht

Amsterdamned speelt zich helemaal in Amsterdam af. Het centrum van de hoofdstad is veelvuldig in beeld. Alleen is het niet steeds Amsterdam dat je ziet.

Voor een aantal scènes week regisseur Dick Maas met zijn cast en crew uit naar Utrecht. Zo is de klassiek geworden achtervolging per speedboat niet in de Amsterdamse grachten opgenomen, maar op de Oudegracht in Utrecht.

Waarom? Omdat de Utrechtse grachten iets hebben wat Amsterdam niet heeft: terrasjes aan het water. 

Meer over