Anchorman 2: The Legend Continues

Will Ferrell draait door

RTL 7 - zaterdag 3 juli om 21:55

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
In dit vervolg op Anchorman is nieuwslezer Ron Burgundy van San Diego naar New York verkast.

Daar werkt hij samen met zijn vrouw Veronica Corningstone (Christina Applegate). Al is dat van korte duur.

Anchorman 2: The Legend Continues

Als hun baas (Harrison Ford) met pensioen gaat, maar Veronica promotie. Ron is niet meer nodig bij GNN: hij krijgt de zak.

Gekwetst pakt hij zijn biezen en gaat naar huis, naar San Diego, om zijn wonden te likken. Na een tijdje kruipt het verslaggeversbloed toch waar het niet gaan kan.

Ron keert in Anchorman 2: The Legend Continues terug in New York. Hij gaat aan de slag bij Global News Network (GNN), het allereerste 24-uurs nieuwskanaal ter wereld.

Dat doet hij niet alleen. Zijn oude collega's Champ (David Koechner), Brick (Steve Carell) en Brian (Paul Rudd) vergezellen hem.

Will Ferrell

Al in 2004, toen de eerste Anchorman verscheen, was er sprake van een vervolg. In de jaren daarna kwam het er maar niet van.

Uiteindelijk moesten de fans tot 2013 wachten op Anchorman 2: The Legend Continues. Waarom het zo lang duurde? Simpel: geld.

Zelfs toen hoofdrolspelers Will Ferrell, Paul Rudd en Steve Carell aangaven dat ze een lager gage genoegen zouden nemen, wilde Paramount er niet aan. Uiteindelijk ging de studio toch overstag.

Daar zal niemand spijt van gehad hebben: de film bracht een dikke 170 miljoen dollar op. Op een budget van 50 miljoen is dat alleraardigst.

Meer over