Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Will Ferrell is een nieuwslezer

Com. Centr. - zondag 19 april om 20:00

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
"You stay classy, San Diego." Met die woorden sluit nieuwslezer Ron Burgundy zijn journaals af. Maar dan krijgt hij concurrentie. Van een vrouw nog wel.

Ron Burgundy (Will Ferrell) is de succesvolste nieuwslezer in San Diego in de jaren 70. Samen met zijn collega's van het nieuwsteam maakt hij de dienst uit bij Channel 4.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Dat bevalt de mannen allerbest, maar aan hun plezier komt toch een eind. In Anchorman: The Legend of Ron Burgundy doet het feminisme zijn intrede in de televisiewereld.

En dus ook bij mannenbolwerk Channel 4. Ron krijgt een vrouwelijke co-presentator: Veronica Corningstone (Christina Applegate).

Ron en zijn collega's kunnen zich daar eigenlijk niet druk om maken. Zolang Veronica zich bezighoudt met typische vrouwenonderwerpen als koken en mode, vinden de mannen het allemaal best.

Maar zo werkt het niet. Veronica neemt geen genoegen met een plek op het tweede plan: ze wil het nieuws presenteren.

Als ze dan ook nog eens hartstikke populair blijkt bij het publiek, barst de strijd tussen Ron en Veronica pas echt los.

Will Ferrell

Will Ferrell kon voor de rol van Ron Burgundy een beetje uit eigen ervaring putten. Na zijn studie journalistiek werkte hij een tijdje als nieuwslezer voor hij doorbrak als komiek.

Ferrell en regisseur Adam McKay moesten nog flink volhouden voor ze Anchorman: The Legend of Ron Burgundy überhaupt mochten maken. Ze pitchten de film zo'n twintig keer bij filmstudio DreamWorks.

De hoge bazen daar vroegen zich af of McKay en Ferrell wel genoeg materiaal hadden om een hele film over een nieuwslezer te maken. Dat hadden ze. Er was zelfs genoeg materiaal om twee films te maken.

Anchorman bracht ruim 80 miljoen dollar in het laatje. In 2013 verscheen Anchorman 2: The Legend Continues.

Meer over