Andere tijden

Een kijkje in de geschiedenis van Circus Renz

NPO 2 - woensdag 27 oktober om 22:20

© NTR
Circus Renz had in de jaren 70 en 80 de grootste groep roofdieren ter wereld, en Bassie en Adriaan stapten nog weleens de piste in. Andere tijden biedt ons een kijkje in de lange, tumultueuze geschiedenis van een bevlogen circusfamilie.

Het circus is vergane glorie, klinkt het al heel lang. Die oubollige clowns en dat gesleep met wilde dieren is niet van deze tijd. Andere tijden kijkt naar de historie van Circus Renz, dat in de loop der tijd verschillende gedaantes had. Het originele Duitse circus startte in 1842 onder leiding van Ernst Jakob Renz, de Nederlandse circusfamilie Van der Vlugt nam de naam over in 1923.

Bassie en Adriaan

De hoogtijdagen van het Nederlandse Circus Renz waren in de jaren 70 en 80, met de grootste roofdierengroep ter wereld én Bassie en Adriaan, die weleens de piste in stapten. In 2015 ging het circus na een reeks zware tegenslagen failliet. Circus Renz International bestaat nog wel, onder leiding van Franz Renz. Dat begon vorige maand aan een tournee door Nederland en Duitsland.

Meer over