Andere tijden special

Astrid Sy legt de voorspellingen van Chriet Titulaer onder de loep in Andere Tijden Special

NPO 2 - zaterdag 22 april om 20:34

© NTR
Astrid Sy kijkt in deze Andere Tijden Special terug op de voorspellingen die futurologen de afgelopen decennia over Nederland deden. Wat is er bijvoorbeeld uitgekomen van de visies van Chriet Titulaer en de tweeling Robbert en Rudolf Das?

Als Chriet Titulaer met zijn Wondere Wereld op tv kwam om de nieuwste technische snufjes te demonstreren, zat Nederland aan de buis gekluisterd. Niet heel raar: tot eind jaren 80 waren er nog maar drie zenders.

Chriet Titulaer

Titulaer voorspelde toen al 24 uursthemakanalen, de thuisbioscoop en beeldbellen. In 1989 werd op zijn initiatief het Huis van de Toekomst geopend. Hij liet er technische hoogstandjes liet zien die het de Nederlandse huishoudens een stuk gemakkelijker zouden maken.

Andere Tijden Special

In Andere Tijden Special: Back to the Future kijkt Astrid Sy naar wat er is uitgekomen van de voorspellingen van Titulaer en andere Nederlandse futurologen van de afgelopen decennia. Daarbij komen onder anderen de tweeling Rudolf en Robbert Das en kunstenaar Constant Nieuwenhuys aan bod.

Meer over