Andere tijden special

Andere Tijden komt met special over de Grebbenberg

NPO 2 - woensdag 17 november om 22:30

© NTR
Ruim tachtig jaar na de gevechten op de Grebbeberg bij Rhenen zijn de resten van twee Nederlandse soldaten nog altijd niet geborgen. Onderzoeker Michiel Teunisse meent in Andere Tijden Special te weten waar de gesneuvelde militairen te vinden zijn.

De Grebbeberg was in de meidagen van 1940 toneel van de laatste krachtmeting van het Nederlandse leger tegen de Duitse invasiemacht. Terwijl in de rest van het land de strijd was gestaakt, kwamen in de bossen bij Rhenen meer dan vierhonderd Nederlandse militairen om.

Michiel Teunisse

Andere tijden special vertelt het verhaal van zeventien soldaten die tijdens de slachtpartij een schuilplaats hadden gegraven en weerstand boden tegen de oprukkende SS. Niet een van hen kon deze daad navertellen. Ruim tachtig jaar na dato is het stoffelijk overschot van twee van de militairen nog altijd niet geborgen. Onderzoeker Michiel Teunisse meent te weten waar ze liggen. De camera's volgen Teunisse en een groep landmachtexperts in hun poging de laatste soldaten terug te brengen.

Meer over