Andere tijden special

Terug naar de Grebbeberg in Andere Tijden Special

NPO 2 - zondag 17 juli om 20:37

© NTR
Ruim tachtig jaar na de gevechten op de Grebbeberg zijn de lichamen van twee Nederlandse soldaten nog altijd niet geborgen. Onderzoeker Michiel Teunisse meent te weten waar de gesneuvelde militairen te vinden zijn en laat dat horen in Andere Tijden Special.

De Grebbeberg was in mei 1940 het toneel van de laatste krachtmeting van het Nederlandse leger en de Duitse invasiemacht. Terwijl in de rest van het land de strijd al was gestaakt, kwamen in de bossen bij Rhenen nog meer dan vierhonderd Nederlandse militairen om.

Andere Tijden Special

Andere tijden Special vertelt het verhaal van zeventien soldaten die tijdens de slachtpartij een schuilplaats hadden gegraven en weerstand boden tegen de oprukkende SS. Niet een van hen kon deze daad navertellen. Ruim tachtig jaar na dato zijn de stoffelijk overschotten van twee van de militairen nog altijd niet geborgen. Onderzoeker Michiel Teunisse meent te weten waar ze liggen. De camera’s volgen Teunisse en een groep landmachtexperts in hun poging de laatste soldaten terug te brengen. (HH)

Meer over