Andere tijden sport

Louis van Gaal centraal in herhaling Andere Tijden Sport

NPO 1 - zondag 20 november om 22:25

© NTR
Louis van Gaal, met Oranje aanwezig op het WK in Qatar, is als trainer wereldberoemd, maar was als voetballer veel minder bekend. Oud-ploeggenoten schetsen in deze herhaling van Andere Tijden Sport een beeld van de kleurrijke voetballer Louis van Gaal.

Nog één keer wil bondscoach Louis van Gaal laten zien waar hij toe in staat is: de trainer gaat met het Nederlands elftal op jacht naar de wereldtitel in Qatar. Voor Andere Tijden Sport een mooie aanleiding om wat dieper in de voetbalcarrière van de trainer te duiken.

Louis van Gaal

Als trainer kent iedereen hem wel. Van de karatetrap in de Champions Leaguefinale tot uitspraken als "Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom?" en "Vrienden van de pers, ik ga weg. Gefeliciteerd." Van zijn tijd als voetballer is een stuk minder bekend. Want wat was hij eigenlijk voor soort speler? En schuilde er al die tijd al een coach in hem?

Andere Tijden Sport

Oud-ploeggenoten, onder wie René van der Gijp en Pier Tol, schetsen het kleurrijke verhaal van de voetballer Louis van Gaal. (HH)

Meer over