André Rieu en de Oranjes

André Rieu over zijn hoogtepunten met de Oranjes

NPO 1 - zondag 31 juli om 21:04

© Andre Rieu productions BV
André Rieu en zijn orkest traden de afgelopen jaren regelmatig op voor de koninklijke familie. In de special getiteld André Rieu en de Oranjes de muzikale hoogtepunten en een interview met de Maastrichtse violist over zijn bijzondere band met de Oranjes.

André Rieu en het koningshuis hebben een bijzondere band. Zo traden de Limburgse violist en zijn orkest in 2011 al op voor koningin Beatrix in de grotten van Valkenburg. In 2013 namen ze een deel van het muzikale programma rond de inhuldiging van Willem-Alexander hun rekening. Het was zeker niet voor het laatst dat Rieu een optreden voor de vorst en zijn familie mocht verzorgen.

Koningsdag 2022

Een van Rieus hoogtepunten was Koningsdag 2022 in de Limburgse hoofdstad. De Maastrichtenaar en zijn muzikanten speelden enkele nummers voor de jarige vorst en zijn gezin. De Oranjes haakten in en deinden mee. Ze zongen zelfs mee.

André Rieu en de Oranjes

In André Rieu en de Oranjes zijn de mooiste koninklijke optredens van Rieu te zien. Hij vertelt ook uitgebreid over zijn contact met de koninklijke familie.

Meer over