André Rieu: Welcome to my world

André Rieu bereidt zich voor op zijn kerstconcert in Welcome to My World

NPO 1 - vrijdag 16 december om 19:04

© AVROTROS
André Rieu repeteert in deze aflevering van André Rieu: Welcome to my World met veertig schaatsers de 'Schaatsenrijderswals' voor het kerstconcert in Maastricht. Maar het is ook tijd voor een jaarlijkse traditie. De orkestleden krijgen een kerstcadeau van Rieu en zijn vrouw.

André Rieu: Welcome to my World is al in kerstsferen. In Breda repeteert Rieu met veertig schaatsers de 'Schaatsenrijderswals', een compositie uit 1882, voor het kerstconcert in Maastricht.

André Rieu

De wals behoort tot de nieuwe concertreeks die de Limburgers heeft opgetuigd. Evenementenhal MECC verandert hierbij in een winterwonderland inclusief ijsbaan, waarop de schoonrijders in een Fries kostuum zullen schaatsen.

Kerstdagen

Maar in deze vijfde aflevering is het ook tijd voor een jaarlijkse traditie; de orkestleden krijgen ieder een kerstcadeautje van de violist en zijn vrouw Marjorie. Rieu houdt sowieso van deze tijd van het jaar. De feestdagen viert hij jaarlijks met Marjorie, zijn twee zonen en hun vrouwen en zijn vijf kleinkinderen, die hem liefkozend Opa Viool noemen.

Meer over