André Rieu: Welcome to my world

De laatste wals met zuster Leona in docuserie André Rieu: Welcome to my World

NPO 1 - donderdag 15 december om 19:06

© AVROTROS
Het was vaste prik tijdens de Vrijthofconcerten van André Rieu: de violist die walste met zuster Leona, zijn grootste fan. In 2019, vier maanden voordat ze op 105-jarige leeftijd overleed, dansten ze voor de laatste keer. In André Rieu: Welcome to my World blikt hij hierop terug.

André Rieu heeft tienduizenden fans, maar zuster Leona uit Maastricht was misschien wel de grootste van allemaal. Terwijl het publiek ontroerd toekeek, walste hij elk jaar samen met haar op het Vrijthof. “Hij brengt iets bijzonders met zijn muziek, maakt de mensen blij. Als ik een zware dag heb, dan zet ik zijn muziek op en dat vergeet ik gewoon even alles”, roemde ze Rieu in Kruispunt.

Zuster Leona in André Rieu: Welcome to my World

In dezelfde aflevering uit 2014 kreeg de zuster onverwachts bezoek van haar idool. Voor haar honderdste verjaardag nodigde hij haar destijds uit om samen te walsen tijdens een van zijn Vrijthofconcerten. In 2019 deden ze dit voor de laatste keer.

André Rieu: Welcome to my World brengt die laatste gezamenlijke dans, vier maanden voor ze op 105-jarige leeftijd overleed, in beeld.

Meer over