Angel Has Fallen

Gerard Butler slaat op de vlucht in Angel Has Fallen

RTL 7 - woensdag 24 mei om 20:27

© Plurimedia
In dit vervolg op Olympus Has Fallen en London Has Fallen moet Gerard Butler uitzoeken wie een aanslag op de president heeft gepleegd.

Zin in een keiharde actiefilm? Zoek dan niet verder.

Angel Has Fallen

Wie voorgangers Olympus Has Fallen (2013) en London Has Fallen (2016) gezien heeft, weet dat geheim agent Mike Banning (Butler) spektakel voor ons in petto heeft en waar nodig van dik hout planken zaagt. In Angel Has Fallen zit de held zelf in de penarie.

Hij wordt verdacht van poging tot moord op de Amerikaanse president. Dus werkt hij deze keer niet samen met zijn slimme, getrainde collega’s van de FBI, maar moet hij hen juist te snel af zijn.

Na ‘de val’ van het Witte Huis en de stad Londen, is nu Mike aan de beurt om van zijn voetstuk te vallen. Onterecht natuurlijk.

Maar wie zit er in werkelijkheid achter de aanval op de president? En kan Banning deze duivelse persoon nog wel stoppen?

Morgan Freeman

In de drie Has Fallen-films heeft Morgan Freeman behoorlijke promotie gemaakt. In Olympus Has Fallen was zijn personage Allan Trumbull voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Drie jaar later had hij het in London Has Fallen geschopt tot vicepresident, in Angel Has Fallen is Trumbull net tot president verkozen.

Het is voor Freeman niet de eerste keer dat hij de president van Amerika speelt. In 1998 deed hij dat in rampenfilm Deep Impact ook al.

Meer over