Angela Black

Angela Black is geslagen, maar niet verslagen

NPO 3 - zaterdag 22 januari om 20:27

© KRO-NCRV
Angela is in deze aflevering van Angela Black in therapie. Tijdens de sessies komen herinneringen boven aan de fysieke en emotionele mishandeling door haar man. En dan is er ook nog het verhaal van privédetective Ed dat door haar hoofd blijft spoken.

Angela (Joanne Froggatt) is in therapie en tijdens de sessies komen er veel nare herinneringen naar boven. Het leven met haar man Olivier (Michiel Huisman) leek voor de buitenwacht gelukkig, maar achter gesloten deuren mishandelde hij haar fysiek en emotioneel.

Joanne Froggatt

Een zware rol om te spelen, vertelt Froggatt aan een Brits televisiemagazine. “Maar ik vind het wel heel belangrijk dat dramaseries dergelijke gevoelige onderwerpen behandelen.” Ze denkt dat mensen naar Angela Black kijken voor de spannende verhaallijnen, maar hoopt ook dat de psychologische thrillerserie stof tot nadenken geeft. “Als één persoon na het kijken de moed opvat over haar eigen situatie te praten of aan een vriend of vriendin vraagt of het wel goed gaat, is dat pure winst.”

Meer over