Familiegeheimen

Angela Schijf ontdekt dat ze een broer heeft in Daglicht

In Daglicht ontdekt de succesvolle advocate Iris (Angela Schijf) dat haar moeder Ageeth (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt.

Dat geheim: Iris heeft een oudere halfbroer. Wanneer ze dit ontdekt, staat haar leven op z'n kop.

Daglicht

Iris ontdekt in Daglicht niet alleen dat ze een halfbroer heeft: de autistische Ray (Fedja van Huêt) zit ook nog eens in een tbs-kliniek. Daar zit hij om dat hij jaren geleden een dubbele moord zou hebben gepleegd. 

Er zit een luchtje aan Rays zaak, dat is voor advocaat Iris al snel duidelijk. Daarom besluit ze zich eens goed in zijn proces te verdiepen.

Heeft hij zijn buurvrouw en haar dochtertje wel echt vermoord? En zo ja: waarom is het lijkje van dat meisje dan nooit gevonden? Wat Iris ontdekt zal haar leven voorgoed veranderen.

Bioscoophit

Daglicht is de verfilming van de gelijknamige psychologische thriller van Marion Pauw. De film deed het behoorlijk goed in de bioscoop: ruim 250.000 mensen kochten een kaartje. 

Dat kon nog wel eens aan de acteerprestaties van Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt liggen.

Vooral van Huêt stak veel tijd en werk in zijn rol. "Ray is een personage dat toevallig ook autistisch is, hij is niet alleen een autist", vertelde de acteur hierover.

"Ieder gebaartje en elke tic is afgewogen."

Angela Schijf

In Daglicht kunnen de personages Iris en haar moeder het niet goed met elkaar vinden. Dat werkte ook door als de camera's niet draaiden. 

"De vrouwen die we spelen hebben een vrij koude en kille relatie", legt Angela Schijf uit aan Veronica Magazine.

"Je wórdt ook een beetje je personage, dus op de set namen we een beetje afstand. Koud en kil wil ik het niet noemen, maar we benaderden elkaar anders dan als de draaidag voorbij was. Dan kreeg ik een arm over m'n schouder en waren de eerste woorden vaak: 'O, wat een raar vak hebben we toch.'"

Meer over:

Reageren