Angels & Demons

8 mei 2011 08:24 | kijktips | Door Televizier

Regisseur Ron Howard staat te boek als een veelzijdig regisseur. Hij schakelt met succes tussen ingetogen rolprenten als Frost/Nixon en films als Ransom die bol staan van de spanning. Ditmaal levert hij met Angels & Demons een thriller af waar de vaart flink in zit.

De zwakke plek van Angels & Demons is het plot dat zich regelmatig in het ongewenste schemergebied waagt tussen onwaarschijnlijkheid en belachelijkheid. Hoogleraar Robert Langdon (Tom Hanks) opent een klopjacht op leden van de Illuminati, een geheimzinnig genootschap dat snode plannen heeft voor het Vaticaan.

Visueel spektakel
Niet alleen hebben ze vier mogelijke opvolgers van de Paus ontvoerd, ze proberen Vaticaanstad ook nog eens op te blazen met een antimateriebom. Wie de vergezochte verhaallijn voor lief kan nemen, wordt door Howard beloond met een film die van begin tot eind bomvol visueel spektakel zit en ook nog eens kan bogen op prima acteerwerk van Hanks als actieheld tegen wil en dank.

Dan Brown
Angels & Demons is de verfilming van Dan Browns Het Bernini Mysterie en al met al een fikse verbetering ten opzichte van The Da Vinci Code, Browns eerste boekverfilming.

Meer over