Angels & Demons

Tom Hanks redt het Vaticaan

NET 5 - maandag 14 september om 20:30

© c 2008 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. ALL IMAGES ARE PROPERTY OF SONY PICTURES ENTERTAINMENT INC. FOR P
Angels & Demons is de tweede film naar een boek van bestsellerauteur Dan Brown. Na zijn avonturen in The Da Vinci Code gaat codekraker Robert Langdon deze keer naar het Vaticaan.

Hoogleraar Robert Langdon (Tom Hanks) is niet alleen expert in religieuze symboliek, hij kan ook codes kraken als de beste. 

Angels & Demons

In The Da Vinci Code kon hij die vaardigheden goed gebruiken. Ook in Angels & Demons komen ze weer van pas.

Deze keer reist Langdon voor een klus naar het Vaticaan. De katholieke hoofdstad is in rep en roer na de dood van een belangrijke katholieke geleerde.

Ook wel een dingetje: vanuit de hele wereld zijn katholieke hoogwaardigheidsbekleders naar het Vaticaan gekomen om een nieuwe paus te kiezen. Net op dat moment worden de vier belangrijkste kandidaten ontvoerd.

Illuminati

In zijn poging het viertal op te sporen werkt Langdon samen met natuurkundige Vittoria Vetra (Ayelet Zurer). Samen ontdekken ze dat leden van de Illuminati van plan zijn een bom te laten ontploffen in het Vaticaan.

Het tweetal raast dwars door Rome. Gaat het hun lukken de bom te ontmantelen en de vier kardinalen te redden?

Angels & Demons is de verfilming van Dan Browns bestseller Het Bernini mysterie. Na The Da Vinci Code is dit het tweede avontuur van Robert Langdon dat verfilmd is.

In 2016 verscheen de film van het derde Langdon-avontuur: Inferno.

Meer over