Annabelle Comes Home

De enge pop van Patrick Wilson komt tot leven in Annabelle Comes Home

SBS 9 - zondag 12 november om 20:30

© Warner Bros
In Annabelle Comes Home moeten Patrick Wilson en Vera Farmiga zien te voorkomen dat een demonische pop hun dochter kwaad doet.

Paranormaal onderzoekers Ed Warren (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) krijgen in Annabelle Comes Home een Victoriaanse pop in handen. Deze Annabelle zou al eeuwenlang kwaadaardig zijn.

Mckenna Grace

Voor de veiligheid sluiten ze de pop op in hun glazen kast met andere demonische artefacten. Een jaar lang vormt Annabelle geen enkele bedreiging. Vandaar dat Lorraine en Ed zich geen zorgen maken als ze voor hun werk op reis moeten. Ze laten hun dochter Judy (Mckenna Grace) achter bij babysitter Mary Ellen (Madison Iseman).

Plots staat ene Daniela Rios (Katie Sarife) voor de deur. Zij beweert in Annabelle Comes Home dat ze in de geheime kamer van Ed en Lorraine contact kan krijgen met haar recent overleden vader. Daniela dwingt Mary Ellen haar toe te laten tot deze kamer. Daar treffen ze allerlei creepy dingen die te maken hebben met paranormale zaken.

En ze vinden Annabelle. Die hadden ze maar beter met rust kunnen laten.

Annabelle Comes Home

Annabelle bestaat echt. Ze ligt in het Warrens' Occult Museum in Monroe, Connecticut. Net als in de film wordt zij daar bewaard in een glazen kast met waarschuwingsborden. In tegenstelling tot de pop in Annabelle Comes Home is deze Annabelle geen Victoriaanse pop, maar een modernere Raggedy Ann-pop.

Judy kijkt in één scène naar een tv-quiz waarin een stel een reis naar Las Vegas en een Raggedy Ann-pop wint; een knipoog naar de echte Annabelle.

Meer over