Anne+

Gaat Anne haar geliefde Amsterdam verlaten?

NPO 3 - zaterdag 6 augustus om 20:21

© BNNVARA
De film Anne+ gaat verder waar de serie na twee seizoenen ophield.

In twee seizoenen volgt de serie Anne+ Anne (Hanna van Vliet) – een lesbische twintiger uit Amsterdam – en haar queer vriendengroep. Deze film pakt de draad na die serie op.

Anne+

Annes grote liefde Sara (Jouman Fattal) verhuist voor haar werk naar Canada, het is de bedoeling dat Anne haar een paar maanden later achterna zal reizen. In de tijd die ze nog in Amsterdam heeft, begint ze steeds meer te twijfelen.

Kan ze haar stad, de plek waar haar hele leven is, wel achterlaten? Wat moet ze zonder haar vriendengroep?

Als haar uitgever dan ook nog vertelt dat ze haar boek moet herschrijven en ze de non-binaire Lou (Thorn de Vries) leert kennen, levert dat haar alleen maar meer vragen op.

Net als de serie belicht Anne+ alle facetten van de lhbti+-gemeenschap met een soepele vanzelfsprekendheid en schakelt daarbij al net zo soepel van serieus naar frivool en weer terug.

Hanne van Vliet

Anne+ komt uit het brein van drie mensen: scenarist Maud Wiedemeijer, regisseur Valerie Bisscheroux en hoofdrolspeelster Hanna van Vliet.

Waar de serie iedere aflevering iemand uit Annes vriendenkring volgt, doet de film het anders. Hoewel Annes vrienden wel een grote rol in haar leven spelen, richt het verhaal zich volledig op Anne en haar relatie met Sara.

Primeur

De makers van Anne+ hadden met het casten van Thorn de Vries een primeur. Thorn is de eerste non-binaire acteur die een rol speelt in een Nederlandse speelfilm. 

Dergelijke primeurs zijn hen niet vreemd. In SpangaS: De campus speelde hen al het eerste non-binaire personage in een Nederlandse televisieserie. 

Meer over