Annie

Aileen Quinnn steelt alle harten in de originele Annie

Ons - dinsdag 26 december om 08:00

© Colombia Tristar
Kerst is niet compleet zonder de klassieker Annie. Gelukkig is de film over het roodharige weesmeisje dat op zoek is naar haar ouders ook dit jaar te zien op tv.

In 2014 verscheen een moderne remake van Annie, maar de originele musical uit 1982 blijft natuurlijk het allerleukst.

Annie

Liedjes als 'Tomorrow' en 'It’s a hard-knock life' verleiden nog steeds tot meezingen en Aileen Quinn ontroert in haar schattige titelrol.

Het roodharige weesmeisje Annie is op de stoep van een weeshuis achtergelaten. In een briefje beloofden haar ouders ooit terug te komen om hun dochtertje op te halen, maar dat is nooit gebeurd. Jarenlang moet Annie de tyrannieke Miss Hannigan (Carol Burnett) zien te verdragen. Dan mag ze een week lang bij de rijke wapenfabrikant Oliver Warbucks (Albert Finney) logeren.

Met haar jeugdige enthousiasme weet ze niet alleen zijn personeel, maar ook de stugge Warbucks voor zich te winnen.

Steve Martin

Steve Martin had bijna een rol gespeeld in Annie. Hij kreeg de rol van het personage Rooster aangeboden. Hij wees de acteerklus af toen hij hoorde dat hij dan zou moeten samenwerken met actrice Bernadette Peters.

Zij was net zijn ex geworden en het leek hem te pijnlijk om een aantal maanden met haar samen te werken. Rooster werd uiteindelijk gespeeld door Tim Curry.

Meer over