April, May en June

Wie zorgt er voor de autistische broer in April, May en June?

NET 5 - donderdag 23 november om 22:37

© Filmdepot
Mies Bos heeft in April, May en June een mededeling voor haar dochters: ze is ongeneeslijk ziek en gaat uit het leven stappen.

Halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga) hebben ieder hun eigen, drukke leven. Nu hun moeder (Olga Zuiderhoek) ongeneeslijk ziek is, komen ze bij elkaar.

April, May en June

Alledrie de zussen hebben totaal verschillende karakters en liggen zelden op één lijn. Wetende dat hun moeder er binnenkort niet meer is, roept dat allerlei vragen op. De belangrijkste: wat gebeurt er na de dood van hun moeder met hun broer Jan (Bas Hoeflaak), die een vorm van autisme heeft?

Linda de Mol

De film April, May en June is geregisseerd door Wil Koopman. Zij is geen onbekende van Linda de Mol. Deze film is alweer de achtste keer dat zij en De Mol hun krachten hebben gebundeld.

Tot nu toe heeft dit alleen successen opgeleverd. De serie Gooische Vrouwen en de twee speelfilms die daarop volgden zijn slechts enkele voorbeelden. In 2021 werkte ze samen in Alles op Tafel, een remake van de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti.

Meer over