Aria

Wie blijft overeind staan in de harde operawereld?

NPO 1 - zondag 24 oktober om 20:25

© MAX
Waar kandidaten van talentenjachten vaak een week aan voorbereidingstijd hebben voor het volgende optreden, moeten de operatalenten van Aria harder aan de bak. Tussen hun optredens zitten twee à drie dagen.

Hoewel de kandidaten van het huidige seizoen Aria hun repertoire zelf kiezen, lijkt dit weinig tijd om een aria in te studeren. Zeker met een baan ernaast. Toch is het volgens jurylid Henk Poort goed te doen. "Ik heb binnen twee dagen een hele opera uit mijn hoofd geleerd omdat ik voor iemand moest invallen. Als je wil en moet, dan kun je heel veel."

Geen live-programma

Waarom de talenten zich zo snel mogelijk moeten klaarstomen? Aria is niet live, maar in een paar weken opgenomen. Het gigantische decor in de Gashouder in Amsterdam, inclusief veertigkoppig orkest, telkens op- en afbreken is namelijk níet te doen, zo is blijkbaar wel gebleken. In deze aflevering keren de acht overgebleven kandidaten terug, waar vervolgens ook weer een kandidaat afvalt. Wie haalt het tot de eindstreep en wie moet vroegtijdig afvallen? Dat is de grote vraag.

 

Meer over