Arie Boomsma nog even op NPO 3: Van Hagelslag Naar Halal

Voordat Arie Boomsma naar SBS vertrekt, is hij nog even te zien op NPO 3. In Van Hagelslag Naar Halal trekt hij met moslima's en hun moeders door Jordanië.

Jaarlijks bekeren honderden Nederlandse jongeren zich tot de islam. Ook Nour, Saroya en Lorena zijn moslima geworden. Dit heeft de relatie met hun moeders onder druk gezet. In Van Hagelslag Naar Halal trekt Arie Boomsma met hen door Jordanië in de hoop de band te herstellen. Onderweg bezoeken ze bedoeïenenkampen, overnachten ze bij Jordaanse families en ontmoeten ze moslima's in het moderne Amman.

Moslima's

In het programma blijkt dat de moeders vooral bezorgd zijn over de geloofskeuze van hun dochters. Houden zij wel dezelfde vrijheden, normen en waarden? De moslima's voelen zich onbegrepen. Ze moeten zichzelf telkens verdedigen en uitleggen dat ze echt niet gaan vechten voor IS. Krijgen de moeders en dochters tijdens de reis begrip voor elkaars standpunten en levensvisie?

Net5

Van Hagelslag Naar Halal is een van de laatste programma's die Arie Boomsma maakte voor de KRO-NCRV. Vanaf 5 januari is hij ook nog te zien in een nieuw seizoen Hij Is Een Zij, maar daarna is hij weg bij de publieke omroep. Arie zet zijn carrière voort bij SBS, waar hij onder andere de Net5-show The Island gaat presenteren. Maar eerst is het dus nog tijd voor Van Hagelslag Naar Halal.
 

Reageren