Around the world in 80 days

David Tennant speelt de hoofdrol in Around The World In 80 Days

BBC First - zondag 16 januari om 20:00

© IMDb
In 1872 is het vliegtuig nog niet uitgevonden, maar maken stoomtreinen en -schepen het vervoer steeds sneller. In de nieuwe avonturenserie Around The World In 80 Days wedt Phileas Fogg dat hij in tachtig dagen rond de wereld kan reizen.

Er wordt veel gereisd in de boeken van Jules Verne: naar het middelpunt der aarde, naar de diepzee en zelfs naar de maan. Zijn avonturenroman De reis om de wereld in tachtig dagen uit 1873 werd al vaker verfilmd en is ideaal materiaal voor een internationale coproductie. Voor de achtdelige serie Around the world in 80 days sloeg de Britse BBC dan ook de handen ineen met onder meer het Duitse ZDF, de Italiaanse RAI en PBS in de VS.

Around the world in 80 days

Eind negentiende eeuw wedt de excentrieke Britse gentleman Phileas Fogg met de leden van zijn club dat hij in tachtig dagen rond de aardbol kan reizen. Samen met zijn Franse bediende Passepartout en verslaggever Abigail 'Fix' Fortescue stort hij zich in allerhande avonturen. De hoofdrol van Fogg is voor David Tennant (Broadchurch).

Meer over