Arsenal

Nicolas Cage heeft zijn bokkenpruik op in Arsenal

Veronica - dinsdag 22 augustus om 23:03

© exports.pawa.tv/viasat
Nicolas Cage speelt in Arsenal een meedogenloze gangster met een bizar uiterlijk, wat wil je nog meer? Nou, een goed verhaal bijvoorbeeld...

Nicolas Cage heeft een bijzondere carrière waarin hij iconische rollen afwisselt met absolute pulp. Helaas valt Arsenal in de laatste categorie.

Arsenal

De film gaat over de broers Mikey (Johnathon Schaech) en JP (Adrian Grenier) die door hun moeilijke jeugd een bijzonder band hebben. Nu ze volwassen zijn verschillen hun levens nogal van elkaar.

Terwijl JP een succesvol bouwbedrijf runt, is Mikey in de criminaliteit beland. Toch zijn ze er nog altijd voor elkaar.

Als de meedogenloze gangster Eddie (Nicolas Cage) Mikey ontvoert, moet JP er alles aan doen om hem te redden. Daarvoor vraagt hij de hulp van een oude vriend, rechercheur Sal (John Cusack).

Het enige wat de matige actiethriller Arsenal nog een beetje de moeite waard maakt is Cage, die met een flinke snor, slechte pruik en nepneus de rol van gangster Eddie over de top neerzet zoals alleen hij dat kan.

Nicolas Cage

In Arsenal heeft het personage van Nicolas Cage een broer, die gespeeld wordt door zijn echte broer Cristopher Coppola. Ze hebben niet dezelfde andere achternaam omdat Nicolas Coppola niet wilde profiteren van het succes van zijn oom Francis Ford Coppola. Hij wilde het op eigen houtje maken en niet beschuldigd worden van nepotisme.

Hij koos voor de naam 'Cage' naar stripboekheld Luke Cage en componist John Cage.

Meer over