As Good as It Gets

Jack Nicholson is een hork, toch?

Eén - zaterdag 28 november om 21:20

© DF1
Jack Nicholson speelt wel vaker onaardige types, maar de neurotische schrijver in As Good As it Gets spant toch wel de kroon.

Deze romantische feelgoodkomedie leverde hoofdrolspelers Jack Nicholson zijn derde en Helen Hunt haar eerste Oscar op.

As Good as It Gets

Schrijver Melvin Udall (Nicholson) is een in alle opzichten politiek incorrecte, horkerige man. Hij heeft een hekel aan mensen en heeft meer dwangneuroses dan er uren in een dag passen.

Elke dag eet hij in hetzelfde restaurant, waar Carol (Hunt) de enige serveerster is die hem nog wil bedienen. Haar collega’s zijn Melvins gedrag spuugzat.

En dan is er in As Good as It Gets nog gedoe met zijn homoseksuele buurman Simon (Greg Kinnear). Door een samenloop van omstandigheden bouwt het drietal een merkwaardige vriendschap op.

Onder regie van James L. Brooks levert dit verhaal een frisse film op vol rake observaties. Nicholson speelt zijn rol geweldig. Met zijn unieke charisma maakt hij de gefrustreerde Melvin onuitstaanbaar en grappig tegelijk.

Jack Nicholson

Jack Nicholson vond het moeilijk om Melvin te spelen. Toch is de horkerige schrijver volgens hem 'het knuffelbaarste personage dat ik ooit heb gespeeld'.

Toch was de acteur bang dat het bioscooppubliek As Good as It Gets niet leuk zou vinden omdat Melvin andere mensen zo slecht behandelt. Dat viel alles mee: wereldwijd bracht de film dik 300 miljoen op.

Meer over