Assassin's Creed

Michael Fassbender denkt dat hij geëxecuteerd wordt in Assassin's Creed

Veronica - woensdag 27 maart om 23:17

© Plurimedia
Actiefilm die gebaseerd is op de Assassin's Creed-computergames. Vooral tof voor de fans van de games. Ken je de spellen niet? Kijk dan maar voor de actiescènes.

In 2007 verscheen de videogame Assassin's Creed. Dat spel werd een groot succes en kreeg een hele rits aan vervolgen. In 2016 kwam er zelfs een Assassin's Creed-film.

Assassin's Creed

Die film draait om de ter dood veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender). Hij denkt dat hij naar de elektrische stoel gaat voor zijn executie.

Het loopt in Assassin's Creed anders: Callum komt inderdaad op een stoel terecht, maar hij wordt niet geëxecuteerd. Hij komt bij in het laboratorium van Sophia Rikkin (Marion Cotillard).

Zij vertelt hem dat hij in het gebouw van Abstergo Industries is en dat Abstergo hem nodig heeft vanwege zijn DNA. Via een geavanceerde techniek laat Sophie Callum in de huid van zijn voorvader Aguilar kruipen,

Als Aguilar moet Callum in het Spanje van de vijftiende eeuw op zoek naar de Appel van Eden, een apparaat dat de vrije wil van de mens uit kan schakelen. Als Callum de Appel niet op tijd vindt, gaan de Tempeliers ermee aan de haal.

Michael Fassbender

Voor mensen die de Assassin's Creed-games niet kennen, is deze actiefilm bij vlagen maar moeilijk te volgen. Maar met een fiks aantal stevige actiescènes en grote acteurs als Marion Cotillard, Michael Fassbender, Charlotte Rampling en Jeremy Irons in de hoofdrollen valt er genoeg te genieten.

Tot vlak voor de opnames van de film begonnen had Michael Fassbender nog nooit een Assassin's Creed-game gespeeld. Sterker nog: voordat gameproducent Ubisoft hem castte wist hij niet eens van het bestaan ervan.

Meer over