Asterix en het geheim van de toverdrank

Aan wie kan Panoramix het recept van de toverdrank toevertrouwen?

SBS 9 - zondag 1 mei om 17:00

© Entertainment One
Druïde Panoramix wordt een dagje ouder. Aan wie kan hij het recept van de toverdrank toevertrouwen?

Asterix en de rest van zijn Gallische dorpsgenoten zijn al sinds jaar en dag afhankelijk van druïde Panoramix. Dankzij zijn toverdrank kunnen ze zich de Romeinse legers van het lijf houden.

Asterix en het geheim met de toverdrank

Maar hoe moet het met het ene kleine dorpje als Panoramix er niet meer is? Moet Obelix dan in zijn eentje dapper weerstand bieden tegen de Romeinse overheersers?

Dat kan niet de bedoeling zijn, dat snapt de oude Panoramix ook wel. Daarom gaat de druïde samen Asterix en Obelix op pad om een waardige opvolger te vinden.

Een nieuwe druïde voor het dorp. Iemand aan wie hij het recept voor de toverdrank kan toevertrouwen.

Het drietal heeft in Asterix en het geheim van de toverdrank hun hielen nog niet gelicht of de Romeinen vallen het dorpje al binnen. En dan heeft Panoramix' gemene conculega Sulfurix het ook nog eens op het recept voorzien.

Goscinny en Uderzo

Asterix en Obelix zijn bekend uit de strips van René Goscinny en Albert Uderzo. Tussen 1961 en Goscinny's dood in 1977 maakte het duo samen 24 stripalbums.
Daarna ging Uderzo solo verder. Tussen 1980 en 2009 verschenen er tien Asterix & Obelix-albums van zijn hand.

In 2013 namen tekenaar Didier Conrad en stripschrijver Jean-Yves Ferri het stokje van hem over. Zij hebben inmiddels vijf albums op hun naam staan.

Toch is Asterix en het geheim van de toverdrank niet gebaseerd op een bestaand stripboek. Net als bij de tekenfilm Asterix verovert Rome uit 1976 bedachten de makers van de film een nieuw avontuur voor de Gallische helden.

Meer over