Atomic Blonde

Charlize Theron voert koude oorlog in Berlijn

Viaplay TV - dinsdag 12 april om 20:30

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Charlize Theron speelt in dit spectaculaire spionnenspektakel een Britse geheim agent die net voor de val van de Muur een spoor van vernieling achterlaat in Berlijn.

Het is 1989, net voor de val van de Berlijnse Muur. Lorraine Broughton (Charlize Theron), Brits geheim agent van MI6, krijgt de missie om een belangrijke microfilm op te sporen, waar namen en belangrijke details van talloze spionnen op staan.

Atomic Blonde

Dat is haar in Atomic Blonde wel toevertrouwd. Als een ware actieheld raast ze in deze spectaculaire stripverfilming van de graphic novel The Coldest City door de Oost-Duitse stad.  

Ze neemt het onder meer op tegen de KGB en vecht als het ware eigenhandig de Koude Oorlog uit. 

Niets mis met een robbertje knokken, zeker niet als het Charlize Theron is, inclusief een blond helmachtig kapsel. De stoere spion steekt bijzonder fraai af tegen het grauwe decor van het IJzeren Gordijn. 

Ze blaast iedereen omver, martelt, moordt en sekst zich een weg langs haar tegenstanders, ondersteund door een bouncende soundtrack vol popklassiekers uit de jaren 80. 

Charlize Theron

We zien steeds meer films rond onverschrokken actieheldinnen (The Hunger Games, Wonder Woman) en Charlize Theron past perfect in die trend.

Als tegenspeelster van Tom Hardy in Mad Max: Fury Road, stal ze de show als eenarmige rebellenleider, in The Fate of the Furious, was ze de snode Cipher die alle testosteronmacho's tegen elkaar uitspeelde, en nu is ze gewoon cool. Met een hoofdletter C.

Meer over