Austin Powers: International Man of Mystery

Andere tijden voor Mike Myers in Austin Powers: International Man of Mystery

Com. Centr. - vrijdag 25 november om 20:30

© https://tsrpresse.tsr.ch
In de komedie Austin Powers: International Man of Mystery laat een superschurk zich invriezen om zich dertig jaar later weer te laten ontdooien. De geheim agent die hem wil pakken doet hetzelfde.

Austin Powers is modefotograaf in het swinging London van de jaren 60. Dat is slechts een dekmantel.

Austin Powers: International Man of Mystery

Eigenlijk is Austin (Mike Myers) agent bij de Britse geheime dienst. En niet zomaar eentje: hij is goed in zijn werk én sexy.

In 1967 neemt zijn aartsvijand een opmerkelijk besluit. Dr. Evil (ook Myers) laat zich invriezen; in 1997 moeten zijn handlangers hem weer ontdooien.

Austin besluit hetzelfde te doen. Als Dr. Evil in de 90s zijn snode plannen ten uitvoer wil brengen, haalt de geheime dienst Austin Powers er weer bij.

Die merkt in Austin Powers: International Man of Mystery al snel dat de wereld in die dertig jaar flink veranderd is. Van het swinging London uit de 60s is weinig meer over.

Weg is de vrije liefde en de ‘peace & love’-mentaliteit van vroeger. En wat is daarvoor in de plaats gekomen? Technologie en veilig vrijen...

Mike Myers

Mike Myers speelt in Austin Powers: International Man of Mystery twee rollen. Hij is held Austin Powers én bad guy Dr. Evil.

Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling. Myers wilde dat Jim Carrey Dr. Evil zou spelen.

Omdat Carrey het te druk had met Liar Liar ging dat niet door. Uiteindelijk was dat helemaal niet erg: de film werd zo’n succes dat er twee vervolgen kwamen.

In die films speelt Myers nog meer rollen. Er gaan geruchten over een vierde Austin Powers. Wanneer die moet verschijnen is nog niet bekend.

Meer over