Avastars

De nieuwe next level zang-en danswedstrijd Avastars gaat eindelijk van start op SBS6

SBS 6 - vrijdag 24 februari om 20:29

© Talpa

De beste zangers en dansers, veel muzikaal geweld en unieke performances die je nooit eerder zag. De verwachtingen van het vanavond debuterende SBS6-programma Avastars zijn hooggespannen.

Bij de meeste talentenjachten of zang-en danswedstrijden zijn de deelnemers op voorhand nog onbekend, maar bij Avastars is dit niet het geval. Artiesten als Ben Saunders, Sharon Doorson, Klaasje Meijer en Lisa Loïs vormen in deze nieuwe next level zang-en danswedstrijd samen met een professionele danser één Avastar die live on stage de meest spectaculaire optredens geeft. Dankzij de allernieuwste state-of-the-art technieken stuurt het zangtalent het gezicht en de stem aan terwijl het danstalent voor de dansbewegingen zorgt. 

Avastars

De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier die hards uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Aan hun de taak om de avastars te beoordelen. En dat blijkt lastig, zo weet Dan inmiddels. “Ik heb optredens gezien die ik niet voor mogelijk had gehouden, echt mindblowing”, vertelt de choreograaf aan ons.

“Ik zit er dan wel als dansexpert, maar ik had zelf ook wel mee willen doen. De next level techniek geeft je echt de kans om groter te dromen. Er is meer mogelijk dan je denkt, je talenten worden uitvergroot. Er wordt een beetje magie toegevoegd aan een optreden.

Kalvijn

Bij zo’n grote productie als deze hoort natuurlijk een presentator. Die prachtige taak is weggelegd voor Kalvijn, die hiermee zijn eerste grote presentatieklus te pakken heeft voor SBS6. Nerveus is hij echter niet. “Ik vind het niet spannend, het is vooral heel leuk. Avastars is eigenlijk een absurd project – dan vind ik het wel interessant. Ik presenteer liever iets unieks dan dat ik iets heel veiligs en normaals presenteer. 

Avastars is vanaf 24 februari 2023 elke vrijdag om 20:30 uur te zien bij SBS6 en op Kijk.nl.

Meer over