Avengers: Endgame

De tv-première van Avengers: Endgame op Veronica

Veronica - zondag 3 april om 20:00

© https://www.phototele.com/
In Avengers: Endgame komt alles samen. Alle superhelden uit het Marvel Cinematic Universe strijden samen tegen superschurk Thanos.

Al sinds het verschijnen van Iron Man in 2008 had Marvel een plan. De comicbookuitgever was toen al aan het bouwen aan een serie films – een universum – waarin een groot deel van de superhelden uit de Marvelstal een rol moest gaan spelen. 

Avengers: Endgame

Uiteindelijk moest alles samenkomen in Avengers: Endgame. En dat doet het ook.

Regisseurs Anthony en Joe Russo slagen er in dit groots opgezette superheldenepos in om de verhaallijnen van alle 21 (!) voorgaande films bij elkaar te laten komen. En, wat misschien nog wel veel knapper is, ze zorgen er ook nog voor dat al die personages uit die films hier meer zijn dan een karikatuur van de held die we al kennen; ze zijn stuk voor stuk mensen van vlees en bloed.

Josh Brolin

Aan het begin van de film is niet iedereen van de partij. Thanos (Josh Brolin) heeft aan het einde van Avengers: Infinity War een deel van de helden naar een andere wereld geholpen.

Lukt het overgebleven superhelden als Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain Marvel (Brie Larson) en Black Widow (Scarlett Johannson) om Thanos toch nog te verslaan? Komen de andere helden nog terug?

En welke rol speelt Ant-Man (Paul Rudd) in deze ultieme strijd? Je ziet het in Avengers: Endgame.

Meer over