Avrotros Lenteconcert

Maria Fisselier opent het AVROTROS Lenteconcert

NPO 2 - zondag 5 juni om 22:46

© AVROTROS
Vijftien jonge musici spelen tijdens het AVROTROS Lenteconcert klassieke muziek in het groen van het dorpje Acquoy in de Betuwe. Mezzosopraan Maria Fiselier, die sinds kort de klassieke concerten van Avrotros presenteert, doet zelf zingend de opening.

Maria Fiselier presenteert sinds kort de klassieke concerten van Avrotros. De omroep is er trots op dat de mezzosopraan zich aan hen heeft verbonden. “Ze is de top in haar vak en kan heel toegankelijk over klassieke muziek vertellen”, zegt mediadirecteur Bart Barnas.

AVROTROS Lenteconcert

Na het Koningsdagconcert presenteert ze nu het Lenteconcert, dat ze zelf zingend opent. Het concert vindt plaats bij Acquoy, een plaatsje in de Betuwe met nog geen 400 inwoners. Jonge musici spelen hun stukken op buitenlocaties: een pianist en een klarinettist in een boomgaard, een strijk- en saxofoonkwartet in een weiland, een marimba en een zangeres op een terras en accordeonist en een gitarist op een vlonder op het water. Op die manier raken de muziek en het landschap met elkaar verweven.

Meer over