UEFA Europa League: LASK - AZ

AZ en Ajax in Europa League

AZ trapt deze lange voetbalavond af in Oostenrijk, waar de Alkmaarders de return in de eerste knock-outronde van de Europa Leauge spelen tegen LASK Linz. Aansluitend neemt Ajax het thuis op tegen het Spaanse Getafe.

AZ trapt deze lange voetbalavond af in Oostenrijk, waar de Alkmaarders de return in de eerste knock-outronde van de Europa Leauge spelen tegen LASK. Het team van succestrainer Arne Slot wil zich plaatsen voor de achtste finales en moet daarvoor eigenlijk alles doen wat PSV naliet in de poulefase tegen de ploeg uit Linz. PSV werd met slap spel naar huis gespeeld. Letterlijk, de 4-1 nederlaag betekende einde oefening in Europa. AZ reist met een 1-1 op zak af naar Oostenrijk dus er zijn voldoende kansen.

Loodzware opgave

Aansluitend neemt Ajax het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Getafe. De Spanjaarden draaien een knap seizoen, zowel in Europa als in de competitie. Real Madrid en Barcelona zijn een maatje te groot, maar daarachter voert Getafe het pak achtervolgers aan. In het eerste duel wist Getafe zich een uitstekende uitgangspositie te verschaffen door in blessuretijd de 2-0 binnen te prikken. Ajax staat dus voor een loodzware opgave.

Komend weekeinde Ajax - AZ

Trainer Erik ten Hag zal in de Johan Cruijff ArenA met een konijn uit de hoge hoed moeten komen om de Spanjaarden aan de kant te schuiven. Hakim Ziyech liet afgelopen weekeinde het competitieduel met Heracles Almelo schieten om zo fit te zijn voor Getafe, maar zonder de Marokkaanse middenvelder verloren de Amsterdammers in Almelo (1-0). Hierdoor kwam concurrent AZ, vanavond tegen LASK Linz ook in Europa actief en komende zondag de tegenstander in Amsterdam, terug tot drie punten achterstand. Quincy Promes lijkt het duel met de Spanjaarden niet te halen. Doelman André Onana keert terug van een schorsing.

Meer over: