Waldemar en Tygo als dynamisch duo

27 december 2019 18:20 | kijktips | Door Televizier

© filmdepot.nl/api
Jurre de Cock (Waldemar Torenstra) is net begonnen als rechercheur bij de Amsterdamse politie. Samen met Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) gaan ze de onderwereld te lijf.

Jurre de Cock moet erg wennen aan de gang van zaken in het ruige, vunzige Amsterdam. Zijn door de wol geverfde collega Tonnie Montijn (Tygo Gernandt) spreekt de taal van de straat en is een echt verchtersbaasje. Ze beginnen elkaar steeds beter aan te voelen tijdens hun onderzoek naar een moord.

Krakersbeweging

Het is 1980 en het zijn het roerige tijden in Amsterdam. Om de haverklap komt het tot confrontaties tussen krakers en de politie, en de misdaad bloeit in de hoofdstad. De enige toeristen zijn, in de woorden van misdaadjournalist John van den Heuvel, drugstoeristen. Tijdens hun moordonderzoek ontdekken de Cock en Montijn dat krakers van plan zijn de kroning van prinses Beatrix te verstoren. Aan hun de taak dit te voorkomen. 

Baantjer: Het begin

Regisseur Arne Toonen is erin geslaagd, mede door de fijne acteurs, van Baantjer het begin (2019) een spannende misdaadfilm af te leveren. Hij brengt de groezeligheid van het Amsterdam van 1980 treffend in beeld.

Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van de avonturen van de Cock is er goed nieuws, RTL 4 brengt de serie Baantjer: Het begin uit. Deze serie, gemaakt door merendeels dezelfde cast en crew, bestaat uit acht afleveringen waarvan de eerste twee afleveringen deze film vormen. 

Meer over